Logo Design

Η Αση Μπήλιου
Με 25 χρόνια στο χώρο της αστρολογίας και τα τελευταία 20 από αυτά σταθερά ως αγαπημένη του τηλεοπτικού κοινού , η καταξιωμένη και leader στον τομέα της, αστρολόγος Άση Μπήλιου μας εμπιστεύτηκε για το νέο της βήμα το asibiliou.gr την σχεδίαση του λογοτύπου της.

Το λογότυπο
Σημειολογία, συμβολισμός και ερμηνευτική τέχνη. Η μετάφραση του αγνώστου μέσα από την ανάλυση της θέσης των ουράνιων σωμάτων. Με απλά λόγια, η αστρολογία αποτυπωμένη σημειολογικά. Με τον Ήλιο στην καρδιά του σήματος και τους πλανήτες τοποθετημένους περιφερειακά και σε απόλυτη αρμονία, το λογότυπο απεικονίζει τη «γεωμετρία του ουρανού». Συμπαγές και ταυτόχρονα ρευστό, απόλυτο και όμως διάτρητο, παρουσιάζει τον ζωδιακό κύκλο, κάνοντάς τον οικείο σε… λάτρεις και μη της αστρολογίας.

 

Ο Οργανισμός
To A Promise to Animals είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με σκοπό την ενημέρωση, την εκπαίδευση τη διεξαγωγή ημερίδων και γενικότερα δράσεων οι οποίες έχουν ως στόχο την προστασία των παραγωγικών ζώων και την εξάλειψη της εκμετάλευσής τους από τον άνθρωπο.

Το λογότυπο
Ένα χέρι κινεί τα νήματα… μπαίνει στη φωτιά…απλώνεται για βοήθεια… Πώς όμως μπορεί ένα χέρι να δώσει μία υπόσχεση στα ζώα; Η ανάγκη ήταν πολύ συγκεκριμένη. Η πρόκληση είχε να κάνει με το πόσα θα μπορέσει ένα σήμα/σύμβολο να επικοινωνήσει και σε τί βαθμό κάποιος θα ταυτιστεί με αυτα. Οι απλές στυλιζαρισμένες γραμμές και τυπογραφία, δίνουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Ο μινιμαλιστικός σχεδιασμός των παραγωγικών ζώων επικοινωνεί ταυτόχρονα το ύφος, τη φιλοσοφία, το όραμα, τις αξίες και τους στόχους του οργανισμού που αντιπροσωπεύει. Ένα σύνολο που δίνει συμπαγή και ξεκάθαρη ταυτότητα. Το ίδιο το χέρι που μπορεί να ταλαιπωρήσει, να βασανίσει, να σκοτώσει, σηκώνεται ψηλά αποτυπώνοντας τη δέσμευση. Το σήμα αυτό, από μόνο του είναι μία αφήγηση. Αφηγείται με τρόπο απλό, ξεκάθαρο και οδυνηρά ειρωνικό την ιστορία της κακομεταχείρισης, αλλά στέκεται ψηλά και μένει ψηλά, υποσχόμενο πως αυτό θα αλλάξει…

 

Σχεδιασμός λογότυπου για το brand ciel με χειροποίητα μαντήλια (για αρχή) της ταλαντούχας Christina Livanos. Το λογότυπο είναι βασισμένο στο γραφικό χαρακτήρα της σχεδιάστριας.

Σχεδιασμός λογότυπου για ένα σπίτι στο Νότιο Πήλιο. Οι συντεταγμένες ορίζουν την ακριβή θέση του σπιτιού.

Σχεδιασμός λογότυπου για το Fabrica Shopping Center στη Σαντορίνη. Η καμπύλη του σήματος είναι αναφορά στη παραδοσιακή αρχιτεκτονική των σπιτιών με καμάρες ενώ το εμφανές Φ (πρώτο γράμμα από τη λέξη Φάμπρικα) που απεικονίζεται μέσα υποστηρίζει την ελληνικότητα του εμπορικού κέντρου.

 

Σχεδιασμός λογότυπου για το BEYOND LEISURE που εξειδικεύεται σε υψηλού επιπέδου τουριστικές υπηρεσίες.

Σχεδιασμός λογότυπου για ένα νέο brand λιτών ρούχων στη Μύκονο το οποίο θα πωλείται σε επιλεγμένα καταστήματα στις Κυκλάδες. Η λέξη Les Vacanciers σημαίνει «Oι παραθεριστές» στα γαλλικά. Η επιλογή του ονόματος βασίστηκε στο προφανές, ότι οι Κυκλάδες είναι ένας προορισμός παραθεριστών από όλο το κόσμο. Ο λογότυπος αποτυπώνει, σε μια πρώτη ανάγνωση, το περίγραμμα ενός καπέλου με γείσο σύμβολο ξεγνοιασιάς που συνηθίζουν να φοράνε οι παραθεριστές -είτε ως προστασία είτε ως fashion statement-. Ενώ σε μια δεύτερη ανάγνωση παραπέμπει σε ηλιοβασίλεμα που οι παραθερίστες αναζητούν να δουν καλοκαίρι. Για τον σχεδιασμό επιλέχθηκε τυπογραφία χωρίς πατούρες η οποία αποτυπώνει την λιτότητα (δωρικότητα) των ρούχων

 

 

 

Σχεδιασμός λογότυπου για τη δερματολόγο Γιώτα Ρήγα. Το σήμα περιγράφει ηχητικά το όνομα της δερματολόγου Γιώτα Ρήγα, δηλαδή είναι ένα γιώτα με μια ρίγα. Σε δεύτερη ανάγνωση θυμίζει δερματολογικό εργαλείο, χειρουργικό νυστέρι, βελόνα ή την ακτίνα των lasers που χρησιμοποιούνται σε ιατρικά και αισθητικά προβλήματα.

Σχεδιασμός λογότυπου για το The Crush στο Cretan Malia Resort.

 

 

Το νέο λογότυπο των ΙΙΕΚ ΣΒΙΕ είναι ένας μπλε θυρεός ο οποίος προσδίδει διαχρονικότητα (πάνω από 50 έτη υπάρχει η σχολή) αλλά και δυναμική. Επιπλέον ο θυρεός είναι αναφορά στα περισσότερα εκπαιδευτικά κέντρα του εξωτερικού. Το αρνητικό Σ προσδιορίζει το πρώτο γράμμα του ονόματος καθώς και τις λέξεις σπουδές, στόχοι και σταδιοδρομία που είναι τα  βασικά συστατικά της εκπαίδευσης.

Σχεδιασμός λογότυπου για τον wine blogger Σπύρο Γεωργιάδη. Το G είναι το αρχικό γράμμα της λέξης GOENIUS και οι γραμμές χαρακτηρίζουν τον αμπελώνα. Σχεδιασμός λογότυπου για το νέο Blog Goenius. Η ονομασία κατά τον Σπύρο Γεωργιάδη προκύπτει από τα ” [Genius + Wine (Oenos) = Goenius – μτφ. ο Οινο-ιδιοφυής – ˈjēnyəs]. Logo Design for Goenius Blog

giorgos_tsoulis_logo

Σχεδιασμός λογότυπου για τον Γιώργο Τσούλη που δηλώνει μάγειρας και όχι chef. Το σήμα προκύπτει από τα αρχικά γ και τ και θυμίζει ψάρι. Ιχθύς στο ζώδιο είναι ο Γιώργος. Logo Design for the famous chef Giorgos Tsoulis

Logo Design for En Lefko Suites at Ornos, Mykonos

Σχεδιασμός λογότυπου για το ξενοδοχείο En Lefko στη Μύκονο. Το σήμα προέκυψε από τον περιστερώνα που βρίσκεται στο κεντρικό του κτήριο. Logo design and web design for En Lefko Suites at Ornos, Mykonos

Η λογοτύπηση οπτικοποιεί δύο έννοιες: Αφενός την αφαιρετική απεικόνιση του ήλιου και της θάλασσας δηλαδή του φυσικού περιβάλλοντος των yacht και αφετέρου τα αρχικά του ονόματός της, ο ήλιος είναι το γράμμα Ο (Οικονόμου) ενώ η θάλασσα το γράμμα S (Sara). Logo design and web design for Sara Oikonomou

Le 4 Avril logo

Logo Design for Le 4 Avril fashion brand

 

a little piece of mind logo

Logo for A little piece of mind blog by Hara Kaisaris. Η μουτζούρα αποτυπώνει το μπέρδεμα που υπάρχει στο μυαλό της συντάκτριας και την προσπάθειά της να το ξεδιαλύνει με όπλο της την γραφή στο blog της.

Σχεδιασμός λογότυπου για το  THE CODE που είναι ένα online interactive magazine μόδας και ομορφιάς

nude_logo

Σχεδιασμός λογότυπου για τις Nude Luxury Bags που είναι τσάντες με πρώτη ύλη το ξύλο.

Σχεδιασμός λογότυπου για το πρόγραμμα 365+ Μέρες Φροντίδας με φορέα υλοποίησης το Ινστιτούτο Prolepsis, που παρέχει γεύματα σε καθημερινή βάση, σε πυροπαθείς κατοίκους ηλικίας 65 ετών και άνω, στην ανατολική Αττική και έχει διάρκεια ένα χρόνο. Το λογότυπο επικοινωνεί με τον αριθμό 365 τις μέρες διάρκειας του προγράμματος και το 65+ που είναι το ηλικιακό group.

 

Wedding logo for Christos and Anastasia

Σχεδιασμός λογότυπου για τον γάμο του Χρήστου και της Αναστασίας.

Σχεδιασμός λογότυπου για το Burger joint

Logo for Luxury Pass Premium Real Estate

Logo for Luxury Pass Premium Real Estate

 

Logo for Keep Up by Katerina Laspa website

Logo for Keep Up by Katerina Laspa website

 

marie claire blog awardsΣχεδιασμός λογότυπου για τα marie claire blog awards. (ΔΟΛ, 2014). Logo for marie claire blog awards (Lambrakis Press, 2014)

 

Logo for Viral Passion Digital Agency

Logo for Viral Passion Digital Agency

Logo for the Cellier Wine Fair

Logo for the Cellier Wine Fair

 

 

Λογότυπο για τα 80 χρόνια Cellier

 

Σχεδιασμός λογότυπου για τη wiremutation.com. To σήμα θυμίζει την αντίσταση του ηλεκτρονικού τσιγάρου.

 

 

 

OKEAN ONE LOGO

Logo design for Okean One Shiprepair Brokers

fleetone

Logo design for Fleet One Shiprepair Brokers

 

clubhousediner

Logo design for Club House, a diner located at Halkida

 

dimitrisdimitra

Logo design for Dimitris and Dimitra. The capital greek letter Δ which represents Dimitris holds the lowercase δ which represents Dimitra.

 

thelatebloomer

Logo for my zine series

 

Logo design for Silver Star Steak House at Vouliagmeni, Athens

Logo design for Silver Star Steak House at Vouliagmeni, Athens

Logo design for Takis Bizos Apartments at Koroni, Greece

Logo design for Takis Bizos Apartments at Koroni, Greece

Logo design for www.planyourplace.com

Logo design for www.planyourplace.com

Logo design for Hellenic Management Centre

Logo design for Hellenic Management Centre which is one of the largest maritime training and consulting centres in Greece

Logo design for www.beautenet.com

Logo design for www.beautenet.com the ultimate beauty destination

Logo design for Taste the Fashion

Logo design for Taste the Fashion an annually charity event

Logo design for Global Invest Capital

Logo design for Global Invest Capital

Logo design for c' set la vie

Logo design for c’ est  la vie

Logo design for Bar Litrivi at Poros Island

Logo design for Bar Litrivi at Poros Island