×

Σχεδιασμός λογότυπου για τα ΙΙΕΚ ΣΒΙΕ

Με αφορμή τον πρόσφατο επανασχεδιασμό που έκανα στο λογότυπο των ΙΙΕΚ ΣΒΙΕ αντικαθιστώντας ένα λογότυπο με μακρόχρονη ιστορία ας θυμηθούμε τα λεγόμενα βήματα αξιολόγησης του λογότυπου κατά τον σπουδαίο αμερικανό γραφίστα Paul Rand.

1. Distinctiveness (Είναι ιδιαίτερο – ξεχωριστό;)
2. Visibility (Είναι διακριτό δηλαδή αναγνωρίζεται εύκολα;)
3. Useability (Mπορεί να χρησιμοποιηθεί παντού;)
4. Memorability (Eίναι Αξιομνημόνευτο;)
5. Universality (Eχει παγκόσμια- καθολική αποδοχή;)
6. Timelessness (Είναι διαχρονικό;)
7. Αν ισχύουν όλα τα παραπάνω θα πρέπει να κανεί κάποιος και την τελευταία αλλά και πιο δύσκολη ερώτηση. Είναι απλό;

Η  ΣΒΙΕ, η Σχολή που πρωτοπορεί στην ιδιωτική εκπαίδευση εδώ και 50 χρόνια, δημιουργώντας από το μηδέν έναν ολόκληρο κλάδο επαγγελμάτων υγείας, με 50.000 απόφοιτους, τους οποίους απορρόφησε ταχύτατα η αγορά εργασίας, αλλάζει σελίδα.

Το νέο λογότυπο των ΙΙΕΚ ΣΒΙΕ είναι ένας μπλε θυρεός ο οποίος προσδίδει διαχρονικότητα (πάνω από 50 έτη υπάρχει η σχολή) αλλά και δυναμική. Επιπλέον ο θυρεός είναι αναφορά στα περισσότερα εκπαιδευτικά κέντρα του εξωτερικού. Το αρνητικό Σ προσδιορίζει το πρώτο γράμμα του ονόματος καθώς και τις λέξεις σπουδές, στόχοι και σταδιοδρομία που είναι τα  βασικά συστατικά της εκπαίδευσης.

O επανασχεδιασμός του λογότυπου είναι μέρος μιας γενικότερης αναβάθμισης #ieksviereloaded με ολοκαίνουργιο campus στο κέντρο της Αθήνας.

Υ.Γ. Για την ιστορία να πούμε ότι ο Paul Rand έχει σχεδιάσει τα λογότυπα των IBM, UPS, Enron, Morningstar, Inc., Westinghouse, ABC, και της NeXT.

 

© 2024 Nicholas Faraklas. All rights reserved.